Som AMPA adherida a la campanya #VOLEMACOLLIR

Activitats

La Coral

 

La nostra Coral va néixer l'any 1985. Aquell any, l'escola va decidir recuperar la tradició de les Caramelles, com una activitat d'escola i de participació en el barri.

 

Un nombrós grup de mestres, pares i personal no docent de l'escola es van trobar per organitzar, per la Pasqua d'aquell any, la primera cantada, en la qual no només es va cantar sinó que, a cada punt on es cantava, es ballava el Ball de Cascavells de Solsona.

 

A partir d'aquella primera experiència, i d'una manera discontinua, la Coral es va continuar trobant per a fets puntuals, sempre relacionats amb activitats de l'escola: el concert de Nadal, la festa de final de curs i, per ser fidels a l'origen, cada dimarts de Pasqua per cantar les Caramelles, a l'escola i als carrers del barri.

 

Al començament del curs 1991-1992, la Coral va agafar un caire estable, assajant setmanalment, sense interrupcions i començant a obrir l'àmbit de les seves actuacions sobretot al barri de la Sagrera.

 

El nostre repertori és ampli i variat (eclèctic, podríem dir-ne), amb peces de música popular, del Renaixement, burlesca, religiosa, espirituals negres, música contemporània, etc.

 

Com a eixos de cada curs tenim els concerts a l'escola (el Pedagògic, el de Nadal i les Caramelles) i al barri (Festa Major i Festes de Primavera). A més, cada any anem a fer concers fora del nostre barri, bé sigui per invitació o per intercanvi.

 

D'aquests vint-i-dos anys d'història, a més de les tradicionals actuacions a les festes del barri i activitats de l'escola, cal destacar la interpretació de la Missa Brevis de Gounod a Núria; l'Alemanya de Schubert a Torelló, Navata i Gualba; les participacions a les trobades de Corals de Vacarisses, Trobada de Campaners a Os de Balaguer i de Caramelles a Sant Julià de Vilatorta; les actuacions al Saló del Tinell de Barcelona (Jornades de Consells Escolars de Barcelona 2007), a la Diada de l'11 de Setembre de 2007 a Sant Boi de Llobregat, a l'esglesia de la Mare de Deu del Coll (Barcelona), i els intercanvis amb les Corals Música Viva de Ferreries (Menorca), la Coral de l'Escola Municipal de Música de Vilassar de Mar, la Coral La Renaixença de Sant Boi del Llobregat, la Coral d'Ejea de los Caballeros (Aragó), la dels Pallaresos (Tarragonès), la Coral Scias (Barcelona), i la Coral de Santa Maria de Palautordera.

 

La directora actual és la Luz Marina Díaz. Abans ho havien estat la Maria Teresa Malagarriga, que en va ser la promotora, i l'Assumpció Malagarriga, que li va donar l'estabilitat.

 

Ara mateix, la Coral està formada per 40 persones. Es regeix per un Grup de Representats, per corda i funció (en argot, el Senat) que es renova periòdicament i que fixa les línies bàsiques de la seva actuació.

 

La Coral vol seguir portant una dinàmica de millora, que faci enriquir el seu repertori, mantengui la fidelitat als seus origens, amplii l'àmbit de les seves actuacions i la faci crèixer en qualitat i nombre. I, sobretot, que tots els seus membres s'ho passin bé cantant.