ACTIVITAT

Entrevista als experts

Entrevistem a l'Ada i el Pau, arqueòlegs

2019-01-18

Cicle Superior  -  5

Avui hem entrevistat a l'Ada i el Pau, una parella d'arqueòlegs, pares de l'Adriana. Havíem preparat un llistat infinit de preguntes que ens han sabut respondre de manera molt clara i entenedora. Ha estat molt i molt interessant! 

Hem fet aquesta entrevista perquè estem estudiant les fonts històriques i ens ha semblat molt oportú conèixer de primera mà com treballen els arqueòlegs, que se centren en l'estudi de fonts materials. Hem sabut que per a fer la seva feina necessiten d'altres fonts, sobretot les escrites, que els donen pistes d'on poden trobar restes arqueològiques. 

També hem sabut que els arqueòlegs s'especialitzen, està clar que no poden conèixer en detall tot de totes les civilitzacions! L'Ada i el Pau estan especialitzats en la civilització romana, i dins aquesta disciplina cadascú està especialitzat en àmbits diferents: l'Ada és una experta en edificis! I el Pau està treballant més en l'àmbit cartogràfic, a través d'unes tècniques que ens ha explicat poden saber on és probable trobar restes arqueològiques. 

Ens han explicat com treballen, quines eines utilitzen, les troballes més curioses que han fet, com cobren, on han viatjat, quins estudis han fet per arribar on són... Hem entès molt millor com és aquesta feina tan interessant, la de l'arqueòleg o arqueòloga.

Ada, Pau, moltes gràcies per regalar-nos aquesta entrevista tan interessant!

Galeria Multimèdia  >>