ACTIVITAT

Fonts d'energia

El Cristian i la Núria ens fan una classe sobre aquest tema

2019-05-03

Cicle Superior  -  5

Divendres van venir a l'escola el Cristian i la Núria, els pares del Martí de la classe Big Ben. Ells tenen un bon domini del tema que estem treballant ara a 5è, les fonts d'energia, així que els vam demanar que ens féssin una xerrada com a experts que són sobre aquest tema. Ens van aclarir molts conceptes i vam ser molt conscients de l'impacte ambiental que tenen les diferents fonts d'energia que utilitzem avui en dia a la nostra societat.

Per començar ens van clarificar alguns conceptes clau sobre què és l'energia i com s'expressa, i tot seguit vam anar parlant de les diferents fonts d'energia que estem estudiant, tant les renovables com les no renovables.

El Cristian ens va aclarir el funcionament d'una central nuclear i, tot i que alguns conceptes ens van costar d'entendre, tenim més clar el funcionament bàsic i els residus radioactius que genera. Vam contrastar el rendiment d'una central nuclear amb el de parcs solars o eòlics i vam veure que per arribar a produïr l'electricitat d'una central nuclear necessitariem superfícies extensíssimes de plaques solars, i encara més de parcs eòlics, encara som massa depenents de l'energia provinent de les fonts d'energia no renovables. 

La Núria ens va portar una maqueta d'un aerogenerador, vam poder veure de a prop la forma de les seves aspes i ens vam fer la idea de com de grans poden arribar a ser: en aquests aerogeneradors hi ha unes plataformes per a que hi puguin parar helicòpters! També ens van portar una maqueta casolana d'un molí de vent, que amb molta bufera o amb l'ajuda d'un assecador, podia encendre unes leds!

Per últim vam veure la dependència de la nostra societat respecte els combustibles fòssils i la necessitat d'un canvi substancial al respecte, ja que al ritme actual de consum l'any 2050 s'hauran acabat les reserves d'aquest tipus de combustible! Poc a poc aquest consum haurà d'anar canviant, ja hi ha una normativa europea que preveu una progressiva disminució de les emissions de CO2 fins a eliminar-les al 2050. Hi ha molta feina a fer!

 

Galeria Multimèdia  >>