L'Escola

Trajectòria

 

Inici

 

L'escola va ser fruit d'una reivindicació veïnal juntament amb la Cooperativa Escolar Icària, membre del CEPEPC  (Col·lectiu d'Escoles per l'Escola Pública Catalana). Així va ser que, després de moltes reunions, assemblees i manifestacions, el setembre de 1983, un cop acabat l'edifici, els alumnes i el claustre de l'escola Icària, amb els components de tres barracons escolars que hi havia en un solar del carrer Garcilaso van iniciar la singladura de l'escola El Sagrer.

 

La reivindicació no va acabar amb l'inici de l'escola: la zona estava en plena transformació i tota la comunitat educativa va lluitar per aconseguir ampliar la superfície d'esbarjo i obtenir els patis tal com avui en gaudim. 

 

 

Nom

 

El nom de la nova escola es va triar per votació popular. Els termes sagrer i sagrera provenen de l'Edat Mitjana. Sagrera equival a lloc sagrat i inviolable i sagrer a l’espai on es guardaven els béns més preuats per protegir-los de les agressions externes. Hem assumit el llegat que el nom ens atorga fent de l’escola una entitat acollidora, oberta, plural, inclusiva i democràtica. Som, doncs, El Sagrer del barri de La Sagrera.